Recepta

Brak powiązanych miejsc
RECEPTA

Polewka na maślance

Informacje o miejscu

zdjecie

Składniki:
  • 2 kg ziemniaków
  • 3litry wody
  • 1,5 litra maślanki
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1 kg kości
  • 15 dag boczku świeżego lub wędzonego
  • 2 cebule
  • 2 marchwie
  • pietruszka
  • seler, por
  • Ziele angielskie, liść laurowy
  • Sól

 

Wykonanie:

Przygotować wywar z kości i pokrojonych warzyw, dodać podsmażony boczek z cebulą i przyprawy. Ziemniaki obrać, pokroić w niezbyt duże kostki, dodać do wywaru. Wlać maślankę roztrzepaną z mąką. Mieszając, całość delikatnie zagotować. Całość przyprawić do smaku.

 

Przepis: Koło Gospodyń Wiejskich Tuchola

Nagrałeś ciekawą trasę w Borowiackich Szlakach?
dodaj
Chcesz dodać ciekawy obiekt do Borowiackich Szlaków?
dodaj
Znasz interesującą historię o Borowiackich Szlakach?
dodaj